de bomenkapper

De Bomenkapper.

Specialist in het kappen van bomen.
Voor het rooien of snoeien van bomen op een veilige manier en voor een vriendelijke prijs.

 

 

 

 

 

beeld van boomstronk

 

Stronken verwijderen

Het verwijderen van de stronk is nodig als er ter plekke gebouwd of bestraat gaat worden. Ook als er gras komt is het meestal beter om de stronk te verwijderen. In andere gevallen is het niet altijd nodig om de stronk te verwijderen. Altijd is het goedkoper om de stronk te laten staan.

Stronk niet verwijderen:

  • vogelvoederhuisjeGewoon de stronk laten zitten: de natuur zal de stronk gratis voor u verwijderen al kost dat wat tijd. Wij kunnen gleuven in de stronk zagen zodat er water in blijft staan waardoor het rottingsproces wat sneller gaat.
  • U kunt twee of drie klimopplantjes (Hedera helix) naast de stronk plaatsen. Deze zullen de stronk inpakken en aldus fraai aan het zicht onttrekken. Hierbij kan de stam kort  boven het maaiveld afgezaagd worden of iets langer gelaten worden.
  • Wij kunnen een gat in de bovenkant zagen waar u dan een plant in kunt zetten. De stronk functioneert als plantenbak en voedingsbron. Uiteindelijk zullen de wortels van de plant de stronk verteren. Hierbij moet de stam niet te lang gelaten worden.
  • Als er ca 1.50 meter stam blijft staan kunt u daar een vogelvoederhuisje op plaatsen. Als de stam dik genoeg is kunnen wij er zelfs een voederhuisje in zagen, met naar keuze een puntdak of een zadeldak.
  • Bij dikke stammen: u kunt 1 – 2 meter laten staan en de stam tot een mooi beeld laten verzagen. Zie de foto links.

Stronk verwijderen:

Als de stronk niet te groot is kunnen we na wat graaf - en hakwerk de stronk er uit trekken met een kleine hijskraan. Met een inklapbare kraan kunnen we door het huis en ook in de achtertuin deze werkzaamheden uitvoeren. Als de stronk groter is kunnen we die wegfrezen met een stobbenfrees.Hierbij wordt de stronk volledig vermalen tot een diepte van 30 - 40 cm.

stronk verwijderen  
stronk verwijderen

omhoog