de bomenkapper

De Bomenkapper.

Specialist in het kappen van bomen.
Voor het rooien of snoeien van bomen op een veilige manier en voor een vriendelijke prijs.

 

 

 

Snoeien van bomen

Als een boom te groot of te dicht is geworden kunt u in plaats van de boom te laten kappen ook besluiten de boom te laten snoeien:

Reguliere snoei:
Dit is de meest toegepaste methode van snoeien. De boom wordt iets smaller, iets minder dicht en eventueel iets lager. Er wordt zo weinig verwijderd dat de boom niet reageert met overdadig groeien. Omdat zo veel mogelijk op vertakkingen wordt geknipt of gezaagd  is van enige afstand nauwelijks te zien dat de boom gesnoeid is.
 

Lichtsnoei: 
Of uitdunnen: we halen er takken tussenuit, zodat de boom minder dicht wordt en er meer licht doorkomt. De boom gaat de open plekken wel weer opvullen en wordt  in de loop van jaren weer dichter. Bij niet te oude dennen is het mogelijk ‘om en om’ complete takkenkransen te verwijderen.

Opkronen: 
We verwijderen de onderste takken, waardoor er meer ruimte en licht onder de boom komt. De hoogte van de boom blijft onveranderd.

Toppen: 
We halen de top uit de boom wanneer deze te hoog is geworden. Meestal moet de vorm van de nieuwe top dan ook aangepast worden.

Vormsnoei: 
We verwijderen of korten takken in, waardoor de vorm ontstaat die u wenst.

Kandelaberen: 
We snoeien de takken terug tot op enkele hoofdvertakkingen. Dit is een gebruikelijke manier om bijvoorbeeld wilgen te snoeien. Hierbij reageert de boom wel met snel groeien.