de bomenkapper

De Bomenkapper.

Specialist in het kappen van bomen.
Voor het rooien of snoeien van bomen op een veilige manier en voor een vriendelijke prijs.

 

 

Natuur en milieu

De bomenkapper werkt met aandacht voor natuur en milieu.

  • Voor ons gemotoriseerde gereedschap (kettingzaag, versnipperaar, bosmaaier, bladblazer), gebruiken wij uitsluitend de minder milieubelastende brandstof Aspen, ook al is deze twee keer zo duur als gewone benzine. (zie voor verdere informatie www.aspen-benelux.nl). Voor de kettingzaag gebruiken we alleen biologische afbreekbare kettingolie.
  • -Als er voldoende ruimte is in uw tuin kunnen we in plaats van het hout af te voeren het gebruiken om een houtril te bouwen. Omdat dit een verrijking is voor het dierleven in de tuin doen we dit gratis.
  • Het dikkere hout leveren wij bij voorkeur aan mensen met een houtkachel. Het hout wordt dan verbrand in plaats van fossiele brandstof en zo dragen we een klein steentje bij aan vermindering van de CO2 uitstoot.
  • Wij kunnen ook een nieuwe boom voor u planten. Bomen vangen CO2 uit de atmosfeer en zetten dat om in zuurstof en toekomstige brandstof en werken zo klimaatopwarming tegen. Onze voorkeur gaat bij nieuwe bomen uit naar inheemse soorten omdat op deze boomsoorten veel meer insecten en daardoor ook weer meer vogels etc leven dan op exotische soorten. Een zomereik, berk of lindeboom is dus ecologisch veel waardevoller dan bijvoorbeeld een
    leylandi-conifeer.